Lid Zijn Van Het SVH?

Geachte collega huisarts,

Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen denkt aan de toekomst. De toekomst van de huisartsgeneeskunde, en daarmee ook de herwaardering van uw rol in de gezondheidszorg van morgen blijft voor ons een uitdaging, die we mee op de aandachtskalender van het beleid in dit land willen plaatsen. De leuze “samen sterk” in gedachte, nodigen we u dus graag uit om lid te worden van het SVH.

Recent heeft het kenniscentrum nog maar eens een open deur ingetrapt: dat chronische zorg een andere aanpak vraagt… en in het bijzonder een versterking vraagt van onze eerstelijnszorg. Als huisartsen weten we al langer dat via die deur de “vergrijzingsstorm” zal binnenwaaien. Als huisartsensyndicaat willen we dan ook toezien dat huisartsen daarin echt de waardering krijgen die ze verdienen… dat is heel wat meer dan de “papieren case-manager” die alle data op een gedeeld dossier mag plaatsen!

Maar intussen blijft onze bevoegde minister slechts haar ideologische agenda volgen. De besprekingen in de nationale commissie geneesheren ziekenfondsen zitten in het slop. En laat u niet misleiden: het zijn niet de huisartsenthema’s die de blokkering veroorzaken! De strijd die vandaag gestreden wordt betreft de rol van supplementen in de financiering van ziekenhuizen!

Het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen wil nog steeds het ideaal van een sterk gezamenlijk optreden van huisartsen verdedigen! We namen het initiatief om Domus Medica uit te nodigen om gezamenlijk de suggestie te doen aan onze minister om huisartsenthema’s enkel met huisartsen te onderhandelen! Wij willen niet dat onze huisartsentoekomst (denk aan de financiering van de huisartsenwachtposten die mee op het spel staan!) niet als pasmunt laten dienen om de grote supplementen in de ziekenhuissector straks vrij te kopen!

Net zoals vorig jaar stelt het SVH dat nieuwe hoogtepunten in “huisartsonvriendelijkheid” bereikt worden … het voorspelt weinig goeds voor het komende conventie-akkoord. Maar SVH bleef niet bij de pakken zitten. Op aangeven van SVH werd onze minister in het parlement ondervraagd over de plannen rond telematicapremie… het halveren van die premie is nu afgevoerd!

Het SVH blijft voor u als een echt Syndicaat vechten: vrij en onafhankelijk uw belangen op de kaart zetten! Het SVH wil voor u Vlaams zijn: zeker nu een aantal dossiers overgeheveld zullen worden uit de handen van onze Brusselse, francophone minister, blijft het de SVH-ambitie om Impulseo-3 om te vormen tot een echte praktijksteun voor alle huisartsen. Het SVH plaatst de Huisartsen voorop: de onafhankelijke huisartsenstem zal bij SVH klinken! SVH blijft Samen Vechten voor Herwaardering!

Sluit vandaag nog aan bij het SVH. Uw stem - de enige échte huisartsenstem - zal dan krachtiger en nog sneller worden gehoord door middel van uw steun en lidmaatschap.

Met huisartsgenegen en hartelijk collegiale groeten,

Dr. H. Moeremans, Ere-voorzitter SVH

Lidmaatschap 2020 (fiscaal aftrekbaar)(inclusief juridisch advies en andere voordelen: lidgeld wordt zo zelfs gemakkelijk terugverdiend!).
 • Lidgeld: €215
 • HAIO's en gepensioneerden vanaf 65 jaar: €75

Hoe inschrijven?

 • Vul het inschrijvingsformulier in onderaan deze pagina
 • Stort het lidgeld op rekeningnummer BE74 4779 1339 4107  mét mededeling: naam + lidgeld SVH vzw 2020

Overschrijvingsbewijs geldt als factuur.

Eenmaal de betaling geregistreerd, kan je na enkele dagen jouw lidmaatschap terugvinden tussen alle leden van het SVH via huisarts.be/data. Voor meer info ivm. huisarts.be kijk hier.

Als lid van het SVH betaalt U enkel lidgeld, en niks meer. Je kan dit lidgeld zelfs gemakkelijk volledig terugverdienen!
 • Bij Doctar door speciale kortingen en voordelen als lid van het SVH
 • Bij Solutel: gratis 50 inkomende gesprekken voor het medisch telesecretariaat
 • Bij Barthels: 15% exclusief voordeel als SVH-lid op je totale rekening.
 • Bij Story-Scientia: exclusief voordeel als SVH-lid
 • Bij het SVH als steunpunt van het participatiefonds zorgen wij voor Uw financiële impuls. impulseo
 • Rechtreeks verbonden met alle voordelen van huisarts.be.
 • Alarmknop Carecoach: voordeel lid: SVH betaalt 25% van de kosten: https://www.carecoach.be/nl/amicimed

Inschrijvingsformulier

Opgelet: enkel wanneer je betaling is toegekomen ben je volwaardig lid.

* zijn verplichte velden

Uw lidmaatschap is een correcte investering in het huisartsenberoep. Indien U hierin geen vertrouwen heeft is de enige overblijvende oplossing die hoop te koesteren dat winst in de Lotto deze waardering zou kunnen vervangen. Succes ... .